2012. január 21.

Heti étlap tervezet 2012. 4.hét

Jó ez az étlap írás, azon gondolkodtam, hogy így anyáink megnyugodhatnak, hogy azért eszünk rendesen. Meg azon is gondolkodtam, hogy ki kellene bővíteni a szombat-vasárnappal, mert most meg hétvégén vagyok bajban.. hát nem egyszerű az biztos..

A múlt hét egyébként nem volt 100%-os (mondhatni a menetrend ezerrel felborult). Kezdődött azzal, hogy maradt kaja a hétvégéről.. így ettük a hétfői menüt kedden, a keddit pedig szerdán. Mert ugye az egészséges rántott csirkemell nem maradhatott ki. Így maradt ki a szerdai menü.. aztán a csütörtök úgy alakult, hogy elmaradt a torna, így megfőzhettem a spenótot.. végül jött a péntek, amikor is rájöttem, hogy mégsincs itthon már fagyasztott lazacfilé, úgyhogy ettünk hideget (naná, hogy halkonzervet). Akkor ez most hány % is? :)

És mivel a jövő hét elején egyedül leszek, nem biztos hogy nekiállok majd főzni, de azért előirányozom, hátha. A főzelék napot pedig kivételesen kihagyjuk, mert nyuszika süti a világ legfinomabb kacsamelljét, én meg majd összedobom torna után a salit hozzá.

A terv tehát a következő:
Hétfő: krumplis tészta, relish
Kedd: rántott sajtgolyó, rizi-bizi
Szerda: a múlt héten elmaradt csirkemáj
Csütörtök: sült kacsamell, mangósaláta, bagett
Péntek: halászlé (aputól), banánkenyér

2 megjegyzés:

  1. A rántott sajtgolyó receptje érdekelne!(még egyszer, mert már elfelejtettem, hogy is mondtad) :D ugyanis én is fel szeretném használni a kalácsból megmaradt tojásfehérjéket...
    tényleg, hogy sikerült a fonás?

    VálaszTörlés
  2. Khmm.. a szokásos hármas fonás lett belőle, egyszerűen nem úszod meg, hogy megtaníts! :)

    Sajtgolyó recept a blogon!

    VálaszTörlés