Hozzávalók:
2 tojásfehérje
20 dkg sajt
zsemlemorzsa
olaj
A sajtot lereszelem, a tojásfehérjét kemény habbá verem és összeforgatom. Golyókat formálok belőle, beleforgatom a zsemlemorzsába és forró olajban kisütöm.
Ez az alaprecept, ezen kívül bármivel lehet variálni: gomba, sonka, füstölt sajt.. sőt Timi mesélte, hogy valaki kolbász darabokat tett bele.. Ez igen! Igazi magyaros rántott sajt! :) Én most őröltem bele egy kis borsot is és nem zsemlemorzsába forgattam, hanem Timi tanácsa szerint szójafasírtporba. Ahogy sülnek a golyók a felvert tojásfehérje miatt kicsit megnövekednek, ezt bele kell számolni a golyóformázásnál a végső méretbe.
Tudom, tudom az étlapon rizi-bizi volt, de elfogyott a bizi én meg ezért nem mentem ma be a boltba. És azt is tudom, hogy ma hétfő van, de holnap a barátnőim jönnek vendégségbe. Még nem tudom mit főzök nekik. Kapjanak krumplis tésztát? :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése