A recept anyukámtól való, ő szokta a busát így elkészíteni, én meg nagyon szeretem, mert a busa egyébként nem zsíros, a fehérbortól pedig nem is száraz.
A konyhakész halat pedig köszönöm apunak, aki a szívét-lelkét beletette amikor még karácsony előtt a garázsba száműzve készítette elő a kedves gyerekeinek (mert mi "elvből" nem pucolunk halat) a halászlébe és egyéb módon elkészítendő halételekbe valót. :)
Hozzávalók (2 kisétkű személyre):
3 szelet busa
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
só, bors, kakukkfű
Miután a hal kiolvad már kb 25 perc az egész. A szeleteket mindkét oldalukon sózom, borsozom, kakukkfüvet morzsolok rájuk. A fokhagymát átnyomon az erre való szerkezeten és jól bedörzsölöm a halszeletek tetejét vele. Nyugodtan mehet rá ennél több is, csak mi kíméljük az emésztő rendszerünket.. A végén aláöntöm a bort és mehet is a 200 C-ra előmelegített sütőbe 15-20 percre. A borral legalább egyszer meg kell locsolgatni.
Az illata a sütés közben parádés. És a végeredmény:
Nyuszikáé |
Kisribizlié |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése