2012. január 13.

Fehérborban sült fűszeres busa

Először is a legfontosabb: a halat reggel ki kell venni a fagyasztóból, nem délután 4-kor kell elhozni az ősök fagyasztójából.. csak így készül el a vacsora vacsorára. (Ma ezt tanultam, ami nem baj, mert minden nap kell tanulni valamit!)
A recept anyukámtól való, ő szokta a busát így elkészíteni, én meg nagyon szeretem, mert a busa egyébként nem zsíros, a fehérbortól pedig nem is száraz.
A konyhakész halat pedig köszönöm apunak, aki a szívét-lelkét beletette amikor még karácsony előtt a garázsba száműzve készítette elő a kedves gyerekeinek (mert mi "elvből" nem pucolunk halat) a halászlébe és egyéb módon elkészítendő halételekbe valót. :)

Hozzávalók (2 kisétkű személyre):
3 szelet busa
2 gerezd fokhagyma
1 dl fehérbor
só, bors, kakukkfű


Miután a hal kiolvad már kb 25 perc az egész. A szeleteket mindkét oldalukon sózom, borsozom, kakukkfüvet morzsolok rájuk. A fokhagymát átnyomon az erre való szerkezeten és jól bedörzsölöm a halszeletek tetejét vele. Nyugodtan mehet rá ennél több is, csak mi kíméljük az emésztő rendszerünket.. A végén aláöntöm a bort és mehet is a 200 C-ra előmelegített sütőbe 15-20 percre. A borral legalább egyszer meg kell locsolgatni.

Az illata a sütés közben parádés. És a végeredmény:

Nyuszikáé

Kisribizlié


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése