2012. január 2.

Háztartást vezetek..

Hát ez nem újdonság. Csak az elhatározás, hogy rendszert viszek bele.
Már többször megfogadtam, hogy jó példát veszek anyutól és előre megtervezem legalább a hétköznapi kaját, mert sokszor hazafelé találom ki mi legyen aznap és így elég tanácstalan vagyok néha.. khmm.. gyakran.. ennek annyiban nincs köze a blogíráshoz, hogy mindenki eszik főzeléket, meg krumplipürét, meg krumplis tésztát, meg krémleveseket, és nem is feltétlenül ezeket kell közzétenni egy blogon, bár biztos lesz néhány recept, amit majd leírok, mert érdemes kipróbálni és mert tele vagyok apró recept-cetlikkel, amiktől így végre megszabadulhatok. Viszont ha hétvégén nyugodtan leülök és kitalálom, akkor talán nem leszek annyira elhavazva hétköznap. És főleg könnyű lesz válaszolni a szokásos napi kérdésre: nyuszika, mit eszünk ma? És mi lesz a válasz? Háát nem olvastad? :)

Van néhány dolog, amit eddig is igyekeztünk betartani, mint például a heti egy-két húsmentes nap (erre mostantól még jobban fogok figyelni), a csütörtöki főzelék amit nyuszika készít (mert tornázom), illetve a pénteki hal-nap.

Mindezeket figyelembe véve az étlap-tervezet a 2012.1.hétre a következő:

  • Hétfő: brokkoli krémleves, túrógombóc
  • Kedd: sült csirkemell, rizs
  • Szerda: saláta kecskesajttal, sonkával, főtt tojással, pirítóssal
  • Csütörtök: tökfőzelék, virsli
  • Péntek: vajban párolt lazac, krumplipüré

A változtatás jogát fenntartom és persze azt is belekalkuláltam, hogy mi van itthon a mélyhűtőben, az erkélyen és a hűtőben: csontos csirkemell, kecskesajt, érlelt sonka, virsli, lazac, krumpli. Szóval nem kell az első héten nagybevásárlást tartani, ami nem nagy baj! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése