Hozzávalók:
2 x 25 dkg liszt
2 x 1 evőkanál cukor
2 x 1 evőkanál házi vaníliás cukor
2 x 1 tojássárgája
2 x csipet só
2 x 3 dkg olvasztott vaj
2 x 1,5 dl tej
2 x 1 evőkanál cukor
2 x 1 evőkanál házi vaníliás cukor
2 x 1 tojássárgája
2 x csipet só
2 x 3 dkg olvasztott vaj
2 x 1,5 dl tej
2 x 0,5 csomag élesztőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
30 g kandírozott narancshéj
1 tojás és 1 evőkanál tej a kenéshez
30 g kandírozott narancshéj
1 tojás és 1 evőkanál tej a kenéshez
A hozzávalók mennyiségét megfeleztem és két adagban készítettem el úgy, hogy a kakaópor csak az egyik adagba került. Így a feléből egy sima, a másik feléből egy kakaós kelt tésztát gyúrattam össze a kenyérsütő géppel (tudom lustaság, de épp egy jó filmet néztünk). A kandírozott narancshéj pedig az összefonás után apróra vágva került a fonatok közé. A négyesfonást azt hagyjuk meg Deninek, úgy láttam a képein, hogy ő sokkal türelmesebb nálam..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése