Szóval nem krumplistésztát kaptak a csajok..
Hozzávalók:
5 dkg szárított vargánya
80 dkg csirkemellfilé
50 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
3 db kisebb lilahagyma
2 csokor petrezselyem
4 evőkanál olívaolaj
8 evőkanál fehérbor
só, bors
Diós rizshez:
2 marék dióbél
4 evőkanál olívaolaj
1 csésze rizs
1 és 3/4 csésze víz
só, bors
A szárított vargányát beáztatom kb 2 dl forró vízbe. Magam elé készítek pár edényt és miden hozzávalót előkészítek:
- A csirkemelleket csíkokra vágom, sóval és borssal fűszerezem.
- A lilahagymát és a gombát vékonyra szeletelem.
- A fokhagymát összezúzom.
- A petrezselymet és a diót apró darabokra vágom.
- A rizst megmosom.
Ezután ráteszek a tetejükre megint 1-1 alufólia darabot és minden oldalról felhajtogatom több rétegben úgy, hogy ne hasadjon és ne nyíljon ki. Sütőlemezre pakolom a tasakokat (2 db fér egy tepsire) és 200 C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütöm.
A tasakok a sütés közben a gőztől felpuffadnak és ebben a gőzben párolódnak meg benne a dolgok és minden íz szépen összekeveredik. Én úgy szoktam tálalni, hogy a tasakot egy tányérra teszem, és mellette kis üvegtálban külön tálalom a köretet. A tasak közepét kilyukasztom és négyfelé tekerem az alufóliát és abból eszem ki. Az alján marad egy kis szaft, amit nem szabad leönteni róla, mert nagyon finom, abba szoktam még külön beletunkolni a gombás-hagymás húst.
Fincsi volt, nem beszélve a brownieról vaníliafagyival. Lazacot mikor sütünk?
VálaszTörlés