2012. január 27.

Banánkenyér

Ez megint egy olyan süti, amit egy hétig lehet enni reggelire bármilyen lekvárral, vagy akár üresen is. A recept megtalálható itt is, bár én a könyvben megjelent változatot szoktam elkészíteni, amiben nem vaj, hanem olaj van és emiatt nem szárad ki ha véletlenül tényleg megmaradna egy hétig (persze hűtőben tárolom).
Kicsit aggódtam a citromlekvár miatt, hogy savanyú lett, de nem. A banánkenyérhez tökéletes.


Hozzávalók:
10 dkg pehelymix (vagy csak simán zabpehely)
15 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1/4 kávéskanál őrölt fahéj
15 dkg banán
5 dkg dióbél (ezt nem is mindig teszem bele)
15 dkg barna nádcukor
1 vaníliáscukor (1 evőkanál házi)
2 tojás
1 doboz natúr aktívia joghurt
0,5 dl olívaolaj

A recept összeállítása nagyon egyszerű, csak egy pici macera van benne, hogy a pehelymixet kötelező megpirítani egy serpenyőben, mert úgy lesz finom a végeredmény. Nem kell neki sok, nem szabad nagyon megbarnítani, folyamatosan kevergetve kb 6-7 perc alatt finom illata lesz és már kész is. Ezután meg kell őrölni, majd össze kell keverni a száraz hozzávalókkal. Egy másik tálban robotgéppel gyorsan összedolgozom a folyékony hozzávalókat (ide számít a villával összenyomkodott banán is), majd fakanállal egybeforgatom az egészet. Mehet a sütőpapírral bélelt, vagy a béleletlen teflonbevonatú őzgerinc formába és 175 C-ra (légkeverés) előmelegített sütőben kb 50 perc alatt megsül. Figyelni kell, mert megéghet a teteje. Ha nagyon barnul akkor alufóliával szoktam letakarni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése