2012. április 2.

Édeskrumpli-cukkini lapcsánka

A recept Timinek.. de aki véletlenül nem ismeri feltétlenül próbálja ki! Aki pedig ismeri de még nem próbálta édeskrumplival, az remélem kipróbálja..

Mi lapcsánkának hívjuk ezt az ételt, de sokféleképpen hívják, amikor a krumplit lereszeled, tojással meg liszttel összekevered és olajban kisütöd. Nálunk kerül még rá (bele) fokhagyma, tejföl, reszelt sajt, de csak az íze végett.. A cukkinis változat vagy csak cukkiniből , vagy krumpliból és cukkiniből készül a fenti módszerrel. Én kevés olívaolajban szoktam kisütni teflon edényben. Tökéletes gyors, mégis meleg vacsora elfoglalt hétköznapokon.. mint amilyenek a mieink.

Hozzávalók:
1 kisebb cukkini 
1 db közepes édeskrumpli
2 tojás
15 dkg liszt
só, bors
olívaolaj
tejföl
reszelt sajt

A cukkini és az édeskrumpli véletlenül pont fél kiló volt hámozatlanul, fokhagyma pedig nem került sem bele, sem a tetejére. Nyuszika szerint jó ötlet volt az édeskrumpli, ami hirtelen felindulásból került bele. Nem a sajt, hanem az alma vagy káposzta reszelőn reszeltem le.
A képek megint homályosak lettek, ezért csak egyet teszek fel, ami a sütés közben készült, de ezen legalább látszik (már amennyire) a méret, a reszelés, meg az állag! :)


Szóval akkor ki hogy hívja a lapcsánkát?

3 megjegyzés:

  1. ...tócsni.
    A csak cukkinis változatot próbáld ki egyszer liszt helyett grízzel. A gríz a cukkini levéltől kicsit megpuhul, de a sütés után nagyon ropogós lesz.

    VálaszTörlés
  2. a pároméknál tócsi...
    csináltam egyszer fele részben almásat, úgy is nagyon finom, és volt egyszer lila krumplis változat is, ami elég bizarra sikerült, de az íze finom volt. Nálunk egyébként fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal, ketchuppal csúszik a legjobban.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Magdi!:)Így már tudom mi ez,de cukkinival még nem próbáltam!Majd jelentek,hogy sikerült!:)

    VálaszTörlés