2012. április 29.

Lazac pirított tésztával


Hozzávalók a lazachoz:
2 szelet friss lazacfilé
1 evőkanál barna nádcukor
3 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál rizsecet
2 evőkanál száraz sherry
1 evőkanál olívaolaj

Hozzávalók a pirított tésztához:
12,5 dkg kínai tészta
1 kis fej lilahagyma
4 db gomba
1 kisebb sárgarépa
1/3 doboz cukorborsó
(asszem 10 dekás volt)
1/3 kaliforniai piros paprika
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál olívaolaj

Ha a zöldségek tisztításával és vékonyra szeletelésével megvagyunk, akkor 10 perc alatt kész az ebéd..
Először a lazac páclevét készítem el. Az olívaolaj (az majd a sütéshez kell) kivételével összekeverem a hozzávalókat és 4-5 percre bepácolom a halat. A cukor az ecetben, meg egyébként is az állaga miatt szépen elolvad, ezután kell beletenni a lazacot. Közben enyhén sós vízben kifőzöm a tésztát és előveszem a wok-ot meg egy másik serpenyőt a lazacnak. Mindkettőbe 1 evőkanál olajat teszek, felmelegítem és elkezdem magam úgy érezni, mint egy igazi kínai a wok-jai mögött. A hal szépen elvan magában, egyszer kell megfordítani, amikor már szép kérges az alja. A wok-ba először a zöldségek mennek egyszerre minden mehet bele, max 3 perc kell neki, hogy még roppanósak maradjanak. Ezután mehet bele a tészta, a másik evőkanál olívaolaj és a szójaszósz, és még pár perc alatt összepirítom az egészet. Ez lett volna a péntek esti vacsora, de "szabadnapot" kaptam, mert volt maradék.. :) Ja, és tudom, hogy a hozzávalókat nézve bonyolultnak tűnik az egész, de ha csak simán egy kis balzsamecetes olajba teszem a cukrot, a tésztához meg mirelit wok zöldséget teszek, akkor is nagyon finom lesz.

És a kompozíció:


1 megjegyzés:

  1. Hát szerintem lassan már nem kell használnod az álnevedet! egyre jobbak a képek! :)

    VálaszTörlés