2012. április 3.

Trópusi smoothie

Íme a smoothie amit ígértem, mert nyuszika már hiányolta a receptet. Igen, az ott a háttérben a szemközti ház, a függöny és az erkélykorlát.. direkt ezt akartam háttérnek! :)

A smoothie-láz úgy kezdődött, hogy megláttam Pocak Pannánál a zöld smoothie-t a múlt héten. Aztán elkészült szombaton. Vasárnap reggel pedig utána néztem, hogy igazából mi is az a smoothie. Ez egy olyan gyümölcslé, ami nagyon sűrű és nem facsarva készítik, hanem turmixolják, valamint általában nem tej alapú.Vagyis leegyszerűsítve a smoothie egy elég sűrű gyümölcsturmix, de annál sokkal finomabb, már csak azért is, mert jó a neve, nem? Az enyém kicsit olyan sex on the beach koktélosra sikerült, mert a végén még beleöntöttem egy kis feketeribizli levet. Ez lement az aljára és így kétszínű lett.

Hozzávalók:
1 db ananász
1 db banán
1 db mangó
1 db alma
8 dl elkészített zöld tea
1 dl feketeribizlilé

A gyümölcs megpucolva feldarabolva közel 90 dkg volt. A zöld teát leforráztam a vízzel, langyosra hűtöttem, majd a feldarabolt gyümölcsökkel összeturmixoltam. Jól lehűtve a legfinomabb és mint mondtam, ha azt szeretnénk hogy kétszínű koktélszerű legyen, akkor a végén óvatosan kell beleönteni a feketeribizli levet. Legközelebb beszerzek pár színes papíresernyőt és jöhettek is csajok..

4 megjegyzés:

  1. jövünk! :-)
    és hozunk neked egy szép fotós alátétet is a szőnyeg helyett... :-)

    VálaszTörlés
  2. Amúgy szerintem jó lett a kép! meg a smoothie is.... :)
    én is megyek szívesen!

    VálaszTörlés