2012. április 8.

Harcsa zöldségraguval

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer lemaradok az írással, de úgy látszik eljött ez az idő is. Ez a halétel ugyanis még kedden készült. Ma nem is készülhetett volna, mert Szilvásváradon vagyunk.. :) Tegnap csak egy rövidebb sétát tettünk, de ma eljutottunk a pisztrángokig, és ettünk is finom, friss pisztrángból készült szendvicset édes mustárral és káposzta salátával. Azt hiszem nemsokára be kell iktatnom a pisztrángot is valamelyik halnapon.

A lenti receptet egyébként megint csak Stahl Judittól kölcsönöztem, csak mostanában sosem tartom be pontosan a receptet, így kimaradt a provanszi fűszerkeverék, a vörös bor lecserélődött, vörös hagyma helyett meg lilahagyma volt otthon, a friss bazsalikomról pedig nem is beszélek. De szerintem így is tökéletes volt, sőt nyuszika szerint - aki már a tavaszi lecsószezonra gyúr -, már most igazi lecsó illat terjengett a lakásban..

Hozzávalók:
1 db zöld kaliforniai paprika
1/2 cukkini
1/2 padlizsán
1/2 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 db lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg fekete olajbogyó
3 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
só, bors, bazsalikom, oregánó
40 dkg harcsafilé
2 evőkanál vaj


A zöldségeket felaprítom a kívánt méretre, majd előveszem a woksütőt. Felmelegítem az olívaolajat. Először a lilahagymát párolom meg, majd sorban beleteszem a többi zöldséget, a fűszereket és a fehérbort. Kb 25 perc alatt párolódik készre.
Közben a 190 C-os sütőben sóval borssal fűszerezve és az olvasztott vajjal megkenve megsütöm a halat. Citromkarikával (ez a képről lemaradt) és egy szelet friss kenyérrel az igazi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése