2012. február 11.

Kókusz muffin

És ha már megint Stahl Judit, hát jöjjön a kókusz muffin recept tőle, aminek a megsütését két hete tervezem, csak mindig közbe jött valami más sürgősebb sütni-főznivaló.. ebben a muffinban nincs liszt, csak naaagyon sok kókusz. Ha csokiba mártanánk, olyan lenne mint a bounty-csoki, csak sokkal-sokkal finomabb. Én persze citromlekvárral ettem, de egyszer majd kipróbálom csokival is.

Hozzávalók:
15 dkg porcukor
10 dkg kókusztejpor
10 dkg kókusz reszelék
4 tojásfehérje
1 lime
7 dkg vaj

A száraz hozzávalókat összekeverem a lime reszelt héjával, majd óvatosan összeforgatom a habbá vert (nem kell kőkeményre) tojásfehérjével. Közben a vajat megolvasztom, a lime levét pedig kicsavarom, végül ezeket is belekeverem a masszába. Most először a minimuffin formában sütöttem meg 200 C-on 15 percig a kókusz muffinokat és mostantól csak így fogom, mert "kis"mániás vagyok, mert így sokkal szebbek, mert kétszer annyi lesz a tésztából és mert így nyuszika is eheti kettesével és még mindig marad.. 

3 megjegyzés:

  1. mit csináltál a tojássárgájával? nekem ez mindig nagy dilemma.

    VálaszTörlés
  2. Próbáld ki a fonott kalácsot, mert nagyon finom, és abba meg pont tojássárgája kell!:)

    VálaszTörlés
  3. Sajna Benci allergiás rá, ezért olyan kaját nem csinálhatok, amiben nagy mennyiségben előfordul. 1 tojás/3 fős kaja még ok, de ha fejenként jut egy tojássárga, akkor kiütéses lesz.
    Valami ötlet?

    VálaszTörlés