2012. február 15.

Tojásos nokedli

A tojásos nokedli nálunk bármikor jöhet. De csak így, egy kis fokhagymával és bacon szalonnával feljavítva. Természetesen ezt is nyuszika rendelte, hogy tegyem bele a heti étlapba. Annyi mindent mondott hirtelen, hogy még jövő hétre is maradt az ötleteiből. Végül lehet, hogy nem is én írom az étlapot? :)
Ugyan ma még már megint a hó esett, ezzel az étellel szeretném jelezni, hogy már nagyon várom a tavaszt..

Hozzávalók:
8 dkg bacon szalonna
30 dkg liszt
2 evőkanál olívaolaj
6 tojás
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 kávéskanál bors
1 dl tej
2 csomag petrezselyemzöld

Felteszek egy lábas vizet forralni. Közben felcsíkozom a bacon szalonnát és egy nagyobb serpenyőben megpirítom. A lisztből, olívaolajból, 1 tojásból, 2 gerezd fokhagymából (összezúzott), 0,5 dl tejből, sóból, borsból és annyi vízből amennyit felvesz gyors nokedli tésztát keverek. Amikor felforrt a víz kiszaggatom és megfőzöm a nokedlit, majd a pirított szalonnához adom. A maradék 0,5 dl tejet és az 5 db tojást összekeverem és a nokedlihez öntöm, majd 5 perc alatt összefőzöm. Az apróra vágott petrezselyemzöld a tálaláskor kerül a tetejére. Természetesen nem maradhat el az ecetes fejessaláta sem mellőle, bár ilyenkor télen elég nyeszlett salátákat lehet csak kapni..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése