Tudom, hogy a legtöbb boltban lehet venni előre csomagolt füstölt lazacot, de azoknak távolról sincs olyan íze, mint az igazi, északi országokból származó, hűtőpultban található, kimérve kapható füstölt lazacnak. Mellesleg olcsóbb is..
Hozzávalók:
48 dkg liszt
240 ml víz
1 evőkanál olívaolaj
1,5 teáskanál só
1 teáskanál instant élesztő
3 dl tejföl
1 db lilahagyma
1 teáskanál citromlé
só, bors, oregánó, kapor
20 dkg füstölt lazac
15 dkg sajt
A lisztből, vízből, olívaolajból, sóból és élesztőből pizzatésztát készíttetek a kenyérsütő megfelelő programjával. Ez azért jó, mert csak bele kell szórni mindent, majd 1,5 óráig rá sem kell nézni: összekeveri, megdagasztja és meg is keleszti! :) Egyébként teljesen jó a készen kapható pizzatészta is, ha csak villámpizzára van valakinek ideje. Nekem most (is) nagyon jó dolgom volt, mert nyuszika hamarabb ért haza és összedobta a pizzatésztát. Mire hazaértem már csak a java maradt: a tejfölt, a felaprított lilahagymát, a citromlét és a fűszereket összekevertem. A sajtot lereszeltem. A lazacot vékony szeletekre vágtam.
Az elkészült tésztát olajos kézzel belenyomkodtam a sütőpapírral bélelt tepsibe, villával kicsit megszurkáltam, majd 10 percre betoltam a 200 C-ra (nálam mindig légkeverés) előmelegített sütőbe. Csak ezután kentem meg a tejfölös alappal, elosztottam rajta a füstölt lazacot, rászórtam a sajtot, majd még 10 percig sütöttem.
Gyorsan kellett tálalni és fényképezni, ezért csak így sikerült a fotó:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése