Ez a recept megint Stahl Judit nyomán készült, és aki normális fotót szeretne róla látni, az nézze meg a Büntetlen örömök szakácskönyv 70.oldalán. Azzal kezdem, hogy se az alapanyagok mennyisége nem egyezik (már megint) a könyvben lévővel, sem az elkészítési mód, ugyanis elrontottam.. nem a kaját, mert az nagyon finom lett, hanem a sorrendet. Az úgy történt, hogy addig jutottam, hogy elolvastam a hozzávalókat, és mivel a csirkecomb filé fél kiló volt, úgy-ahogy arányosítottam. Mindezt rekord sebességgel és nyuszika segítségével, mert már nagyon éhesek voltunk.. szerintem a fénykép is azért lett csak ilyen "menzafotó" jellegű:
Hozzávalók:
50 dkg csirkecomb filé
2 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
1 csapott teáskanál pirospaprika
40 dkg savanyú káposzta
3 db alma
3 db babérlevél
1/2 teáskanál őrölt kömény
só, bors
3 dl víz
tejföl
Szóval aki a gyors változatot szeretné készíteni a megsütöm-kiszedem-a másikat is megpárolom-a végén összevegyítem helyett (ami gondolom a tökéletes megoldás), az készítse így: az olívaolajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát (nyuszika). Közben (kisribizli) megmosom a húst, megtörlöm, kockákra vágom, sózom, borsozom. Sietek, mert a nyuszika nagyon éhes és nyolcason párolja a hagymát.. A hagymát leveszem a tűzről és mehet bele a pirospaprika, majd a hús, amíg színt kap. Ekkor felöntöm a vízzel, hozzádobálom a fűszereket, fokhagymát, majd lefedem. Nekem a hús 15 perc alatt vaj puha lett. Ezután teszem bele az átmosott savanyú káposztát és a kb 0,5-1 cm-es félszeletekre vágott almát. Újabb 20 perc fedő alatt és kész. Majdnem az egész víz eltűnt alóla. Kellett volna még a tetejére friss petrezselyem, de azt ugye elfelejtettem fenni, mert a zöldséges bácsi megzavart a tojástartókkal (ez egy vicces történet, mindenesetre eszembe sem jutott a petrezselyem).. én még ráborítottam egy fél tejfölt a sajátomra és egy szelet kenyeret vágtam mellé, de magában is nagyon finom lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése