2012. február 7.

Sztroganov csirke

Miért nem szólt senki, hogy nem sztroganoff hanem sztroganov? (kijavítottam az étlapon is..) Végül is mindegy, mert úgyis csak beledobáltam mindent emlékezetből, a csemegeubi majdnem ki is maradt..
Íme a 20 perc alatt összedobott turbó sztroganoff.. öö.. izé sztroganov csirke receptje. Amíg a spagetti vize felforr, majd megfő a tészta, elkészül a csirke. Egy kicsit csaltam, mert a hús vasárnapról maradt. Felcsíkozva, fűszerezve, pici olajban várta a keddet a hűtőben.

Hozzávalók:
25 dkg csirkemellfilé
só, bors, olívaolaj
1 doboz gomba konzerv
(elfelejtettem venni, de "véletlenül"volt a fiókban)
2 evőkanál mirelit zöldborsó
2 dl tejszín
1 evőkanál mustár
2 db csemegeuborka

A húst csíkokra vágom, sózom, borsozom, majd 2 evőkanál olívaolajon fedő alatt megpárolom. Ekkor hozzáadom a lecsepegtetett gombát, és a zöldborsót. 



Pár perc után mehet hozzá a tejszín és a mustár, végül a csemegeuborka. Összeforralom, majd a kifőzött tésztára pakolom, és mehetünk a tálcával a szobába tévét nézni.. mi nem eszünk túl sokat, ezért ebből az adagból megvacsoráztunk és maradt még holnap ebédre is. Remélem látszik a pici petrezselyem a tetején, ami nem csak a fénykép kedvéért került rá, nagyon finom rajta! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése