2012. március 10.

Alufóliában párolt zöldség + fűszeres busa

Végül is nem egyben készült, de tálaláskor egyberaktuk. A pénteki vacsora, hogy lássátok, nem csak tervezem az étlapot :) A hal kifogyott a mélyhűtőből, szóval most már apunak küldetésre kell mennie a piacra.. 


Csak a zöldség receptjét írom le, a hal elkészítését megtaláljátok itt.

Hozzávalók (2 személyre):
1 db lilahagyma
1 db édeskömény
2 db sárgarépa
1 marék snidling
10 dkg friss spenót
2 evőkanál olívaolaj
só, bors, kapor
2 evőkanál fehérbor

A hagymát, sárgarépát és az édesköményt (a kaliforniai paprika véletlen az erkélyen maradt..) késes robotgéppel felaprítom és összekeverem. Szerintem a snidling is mehetett volna bele, de én a tetejére a spenót alá tettem. két-két alufólia darabot egymásra rakok, szétkenem rajta az olívaolajat, ráhalmozom a zöldséget, fűszerezem, majd megöntözöm a borral és jól megpakolom a spenóttal. A tetejére még egy réteg alufólia kerül, és szorosan minden oldalon feltekerve tasakot készítek belőle. 200 C-on azalatt, amíg a hal megsül (kb 15-20 perc) a zöldségek is szépen megpárolódnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése