2012. március 4.

Pirított sós mandula


Hozzávalók:
15 dkg héjas mandula
frissen őrölt só

A mandulát egy edénybe teszem és leöntöm kb 1 liter forró vízzel (a vízforralóban forraltam). Lefedem és 5 perc múlva leszűröm. A héjából így könnyen ki lehet szedni a mandula belsejét, csak összenyomom a két ujjammal és kicsúszik a héjából a mandula. Egy teflonserpenyőbe teszem, jól megsózom és közepes lángon aranybarnára pirítom. 10 perc alatt meghűl az erkélyen és már ehetjük is. Ennyi maradt, mire észbekaptam, illetve mire nyuszika szólt, hogy ezt is nyugodtan feltehetem a blogra, mert jó! :)

Most nézem, hogy a kép már megint homályos.. majd legközelebb ha nem este nyolckor jut eszembe nassolni, kimegyek az erkélyre fotózni.. úgyis jön a tavasz.. és előbb-utóbb úgyis meg kell tanulnom jó képet készíteni.. (kicseréltem, ez jobb? ez jobb!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése