2011. december 6.

Kandírozott narancshéj

Az évek során már legalább háromféle kandírozott narancshéj receptet próbáltam ki. Nem voltak rosszak, de egyik sem volt az igazi. Amilyet elképzeltem, az puha, üveges és nem keserű. Nyáron, amikor elkezdtem gasztroblogokat olvasni, egycsipetnél megtetszett ez a változat, amit most kipróbáltam és végre és igen, és ez az!! Szó szerint mindent úgy csináltam, ahogy egycsipet leírta, és ugyan nála jobb képeket nem lehet készíteni a folyamatról meg a végeredményről, de azért lefényképeztem a sajátomat is, íme:


És mivel ilyen jól sikerült - és áznak az újabb adag narancshéjak - beindult a fantáziám. Jön a fűszeres kandírozott narancshéj, és anyunak a citromos kandírozott narancshéj, és a csokiba mártott kandírozott narancshéj csíkok. Csütörtökön, mert akkor telik le a 4 nap ázás..

3 megjegyzés:

  1. akkor a pénteki ebédre hozol kóstolót?

    VálaszTörlés
  2. Bár szerintem eléggé látszott a fejemen, meg a sebességen, ahogy befaltam, azért legyen itt is nyoma: nagyonnagyonnagyonnagyonnagyonnagyon finom!
    Köszönjük szépen!

    VálaszTörlés