2011. december 15.

Műzli (a dobozból)

Jó nagy adag.. a dobozaimba.. meglepibe.. azok kapják, akik tavaly nem kapták.. meg akik értékelni fogják..

A legfontosabb a jó alapanyag, ez a mániám (meg a relish-ek).  Egyrészt mert ajándék és ütősnek kell lennie, másrészt mert amibe finom dolgok kerülnek, az csak jó lehet.
Ezért nálunk a jó alapanyag a legfontosabb szabály főzésnél és a konyhában.

Hozzávalók:
10 dkg margarin
2 dl juharszirup
50 dkg nagyszemű zabpehely
30 dkg mag (mandula, mogyoró, kesudió, dió keveréke)
20 dkg aszalt áfonya
2 tábla sima milka csoki

Megolvasztom a vajat, majd összekeverem a juharsziruppal és ráborítom a zabpehelyre. Összekeverem, hogy a zabpehely mindenhol trutyis legyen. Kb 2 perc alatt felszívja az egészet. Sütőpapírral bélelt tepsibe jól szétterítem és 160 C-os légkeveréses sütőben bő fél óra alatt megpirítom. Két-háromszor át kell keverni, mert különben nagyon megpirul a széle. Akkor jó, ha már barnul és ropogós. Hagyom kihűlni. A magokat serpenyőben megpirítom, majd egy deszkán apró darabokra vágom. Ugyanígy járok el a csokival is. Nem szabad darálóba tenni, mert akkor porszerű lesz és nem darabos. Ez tapasztalat, voltam már lusta és nem lett olyan finom a végeredmény. És mielőtt a csoki belekerül meg kell várni amíg minden teljesen (de tényleg teljesen) kihűl, különben megolvad és nem lesz szép a műzli. A végén mindent összekeverek és mehet a dobozokba. 4 dobozba, 30-30 dkg és maradt is reggelire! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése