2012. december 16.

Seafood party


Aki az inkogítóm ellenére ismer, az tudja milyen régóta vártam ezt a bulit. Azért mert nem igazán mertem eddig nekiállni a mindenféle tengeri herkentyűknek. A hal az oké, de a rákok, kagylók és társaik az más..    
Íme hát a dokumentáció nagyrészt képekben.. szinte csak az előkészületekről készültek fotók, mert sokan voltunk.. így hát gyorsan kellett enni.. pedig.. 
A menü igazi gasztrokavalkád volt.. igyekeztem kifigyelni a "mester" minden kézmozdulatát, bevésni az agyamba a tanítását, hogy biztosan tudjam reprodukálni a történteket.. recepteket most nem írok, majd a saját főztömről.. mindenesetre az alapokat remélem sikerült ellesnem.. 

reggeli előkészület: dupla adag juhtúrós süti a "mesternek"

    előétel.. sült vadnyúl szalonnával, fokhagymával
a bepácolt 4, azaz négy kiló garnéla

pisztráng vajjal, fokhagymával
             ..és a petrezselyem ami a hasába és a szószba került
az előkészített rántani való süllődarabok 

a kagyló alapja.. a kagyló fotója sajnos lemaradt.. mert idő (akarom mondani fotó) előtt elfogyott.. hiába mindig lemarad valami..

a nagypisztráng még Szlovéniából utazott haza..

                           ..míg végül az ő sorsa is megpecsételődött.. 
éés.. sülnek a garnélák..

Az alapanyag beszerző helyet ugyan még nem sikerült kiszednem a "mesterből", de higgyétek el rajta vagyok az ügyön.. most már nem bánom azt a bizonyos fotót.. amivel biztosan meg tudom majd győzni, hogy kiadja a lelőhely információt.. :)
Már csak lelkes önkéntes kóstolók és kritikusok kellenek a gyakorláshoz.. hogy elmondhassam ezt is meg tudom csinálni..2 megjegyzés:

  1. Én szívesen jelentkezem önkéntesnek. És lelőhelyet is ismerek: Budaőrsi Halpiacnak hívják.
    http://welovebudapest.com/hu/uzletek-szolgaltatasok/budaorsi-halpiac-the-fishmonger
    Na? Jöhetek? :-)

    VálaszTörlés