2013. június 24.

Rák fokhagymás petrezselymes vajjal


A szombati lánybúcsú előtt még jól beuzsonnáztunk a hugival, hogy legyen elég erőnk.. és a leendő menyasszony után loholva (aki épp a maradék petrezselymet árulta) arról beszélgettünk, hogy milyen jól is tettük mi ezt.. :) 


Hozzávalók:
1/2 kg rák
só, bors, fokhagymapor, chilli
kevés olívaolaj
10 dkg vaj
1 fej (bizony!) fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem

A kiolvasztott rákot megtisztítottam, befűszereztem, kevés olívaolajjal összekevertem és a lufis boltot közbeiktatva átkeltem a városon, esküvői elegáns ruha helyett vettem egy újabb csíkos pólót, majd az ősöknél megebédeltem, végül beauladtam a fotelben egy órácskát. Mindezt csak azért írom, hogy érzékeltessem, nagyjából 5 órát állt a rák ebben a fűszeres pácban. Közben a hugi is összeszedte magát és indulás előtt együtt összedobtuk a rákuzsonnát:
A vajat megolvasztottuk, közben a hugi megpucolta a fokhagymát és apróra vágta a petrezselymet. A vajból egy evőkanálnyi darabot felolvasztottunk a serpenyőben, majd erre dobtuk rá a fűszeres-olajos rákot. Pár perc alatt megsült (a ráknak nem kell több 3-5 percnél, mert könnyen megkeményedik). Közben a fokhagymanyomóval az olvasztott vajba nyomtuk a fokhagymát és két perc múlva a petrezselymet is. Így már egyik sem volt nyers, a fokhagyma nem bántotta a gyomromat. A vékonyra szeletelt sajtos kiflit jól megraktuk az öntettel és mellé falatoztuk a rákot.
Anyu az ebédet készítette, mi meg az uzsonnát.. ők még sosem ettek rákot, remélem kedvet kaptak! :)

Zsu, ha erre sem írsz nekem semmit, akkor nem is szereted a rákot! ;)

4 megjegyzés:

  1. Megmutogattam mindenkinek... am most jött el a teszt ideje... ha most sem kapod meg az üzenetem akkor nem szeret a blogod .....

    VálaszTörlés
  2. Mi is a problémád a fotózással? Szerintem jó a kép. Is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak lövöldözök, de amúgy néha már kicsit elégedett is vagyok.. ;) köszönöm!

      Törlés