2013. március 23.

Pirított tészta garnélával


Ezt már olyan régóta akartam.. tegnap pedig végképp becsípődött, úgyhogy ma garnélabeszerző körútra kellett menni. Sajnos a képek nem lettek az igaziak, de az ízek kárpótoltak.. garnéla friss zöldségekkel, kínai tésztával.. igen.. :)


Hozzávalók:
1/2 kg garnélarák
1 csomag wok tészta
 5 dkg vaj + 1 ek olívaolaj
1 kisebb sárgarépa
1/2 kisebb cukkini
1/2-1/2 piros és sárga kaliforniai paprika
1/2 lilahagyma
1 kisebb édeskömény
5 dkg friss shitake gomba
4 gerezd fokhagyma
1 ek halszósz
2-3 ek szójaszósz
wok fűszer
só, bors

A garnélákat megtisztítottam, a zöldségeket vékony csíkokra vágtam (sokkal vékonyabbra, mint amikor sült zöldséget készítek). A rákokat összekeverem az apróra vágott fokhagymával, fűszereztem sóval, borssal, halszósszal, szójaszósszal és a wok fűszerrel, majd kicsit állni hagytam. Közben feltettem a tésztavizet is.


A vajat összeolvasztottam az olívaolajjal és pár perc alatt rózsaszínre pirítottam a rákokat. Ezután hozzáadtam a zöldségeket és még egy kis szójaszószt. Ekkor nézett ki a legjobban, isteni illatok terjengtek a lakásban, és ekkor küldtem el egy képet a Mesternek, aki egyből válaszolt is.. ennyit: fotoshop.. és válaszul küldött egy rántott halas képet.. háát.. ő aztán tudja.. minek is variálok én itt, amikor rántott halat is süthetnék.. :)


A vékonyra vágott zöldségeknek is csak pár perc kellett. Már csak a megfőtt tésztát kellett hozzákeverni és elkészültem. Nagyon finom lett. Zsu, tettem neked félre egy adagot, holnap viszem! :)

2 megjegyzés:

  1. Szia :) Azt szabad tudni hogy milyen márkájú szójaszószt használsz ? Én többfélét kipróbáltamm már, de sajnos eddig még egyik sem volt az igazi :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, minél sötétebb és sűrűbb, annál jobb szerintem, én ez alapján választok. Mostanában Amoy márkájút veszek. Remélem megtalálod te is a kedvedre valót! :)

      Törlés