2013. március 15.

Áfonyás-fehércsokis keksz


Hozzávalók:
10 dkg margarin
1/4 csésze barnacukor
1/2 csésze fruktóz (vagy cukor)
1 nagy evőkanál házi vaníliás cukor
1 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 és 1/8 csésze liszt
10 dkg fehércsoki
1/2 csésze aszalt áfonya

Fakanállal habosra keverem a margarint a cukrokkal, majd hozzákeverem a tojást. Ezután hozzáadom a szódabikarbónával összekevert átszitált lisztet is. Amikor már az összes lisztet felvette a massza, akkor mehet bele a feldarabolt csoki és az apróra vágott aszalt áfonya.
Óvatosan, de azért viszonylag gyorsan ezzel is összeforgatom vigyázva, hogy ne törjön össze, és ne is olvadjon meg a csoki.
Kiskanállal vagy kisméretű fagyikanállal egymástól jó távol (9-10 db/tepsi) kupacokat halmozok a sütőpapírral bélelt sütőlemezre.
175 C-ra előmelegített sütőben légkeveréssel kb 10 perc alatt világosbarnára sütöm a kekszeket és jó sokat fényképezek, hátha lesz egy viszonylag normális kép is közte..

26 db keksz lett belőle, legközelebb kevesebb cukrot teszek bele, mert nekem kicsit édes.
A cél a két hozzávalóval készült ropogós keksz állag elérése volt. Nem lett puha, de még nem érte el a az igazi ropogós kekszes állagot, szerintem/gondolom/remélem holnapra jó lesz. De ha így marad is el fog fogyni..

3 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon jók, olyan szépeket fotózol!
    Fincsi! :)Megszeretted a fehércsokit? vagy csak kísérlet...

    VálaszTörlés