Na szóval van a "cseresznyés lepény" recept ebben a szakácskönyvben, amit piskóta helyett használok és ugyan még hat másik lepény recept közül választhatnék, nem szoktam. Mindenfajta gyümölcshöz ezt a tésztát keverem össze.
A ringlót cukorral, nyersen tettem el nyáron üvegbe, most lecsepegtettem és ez került bele.
Hozzávalók:
6 tojás
6 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
12 dkg zsemlemorzsa
1 üveg felezett ringló
1/2 csomag sütőpor
citromhéj
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét a cukor felével felverem kemény habbá. A tojássárgákat a vajjal és a cukor másik felével habosra keverem, beleteszem a sütőport és a citromhéjat is. A zsemlemorzsát és a tojásfehérjét felváltva keverem hozzá óvatosan. Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe vagy tortaformába öntöm, rápakolom a ringlót, majd 200 C-os sütőben 25 percig sütöm.
Langyosan porcukorral, esetleg fahéjas cukorral a legfinomabb, de még akár 2 napig is finom puha marad. Ha marad..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése