2013. április 11.

Medvehagyma-sajtkrém leves

Tegnap este, miután fél 11-kor hazaérve igazán egészséges módon elfogyasztottam a vacsorámat (a húsvéti főtt sonka maradékát ecetes tormával és 2 nagy szelet "isteni kenyérrel") két dolgot fogadtam meg:
1) néha megpróbálok világosban hazaérni
2) ha világosban érek haza, akkor főzök valamit
És mivel a 2) pont számomra igen fontos és inspiráló, ez jó ok arra, hogy néha betartsam az 1) pontot! :)

Ezt a gyors és egyszerű levest hetekkel ezelőtt óta tervezem. Nemrég bevásároltam a Muskátli Büfében, mert hiába a sok befőzés, a másé valahogy mindig finomabb.. illetve tavaly én inkább a lekvárokra helyeztem a hangsúlyt, ami nem fogyott annyira.. és Ági savanyúságai és egyebei mellett meg egyszerűen nem tudtam elmenni.. a házi ételízesítőt már sokszor használtam leveskocka helyett, az ördögcsók pedig nem maradhat ki a leveseimből.. valószínűleg ebbe nem nagyon illett, de nekem igen.. :) és igen, tudom, hogy medvehagyma szezon van és a frisset kellene enni, de egyszerűbb levenni a polcról, mint kijutni a piacra..


Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
1/2 üveg medvehagyma pesto
1/2 liter víz
2 dl tejszín
1 evőkanál házi ételízesítő
bors
25 dkg reszelt sajt
1 teáskanál liszt

A medvehagyma pestot a vajon kicsit megfuttattam, majd felöntöttem a vízzel, fűszereztem, és kb 10 perc alatt megfőztem. Ezután átöntöttem a turmixgépbe, hozzáöntöttem a tejszínt, a lisztet és a reszelt sajtot, amiből egy kicsit kihagytam a végére a leves tetejére. A turmixból visszaöntöttem a lábasba a levest, felforraltam és már tálaltam is.
 
Íme a "szerzeményeim", a csalamádé receptet idén én is kipróbálom, mert parádés! :)

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm a beszámolót; nagyon örülök, hogy beváltak és ízlenek a készítményeim!!! A leves nagyon finomnak hangzik és - ami a szívemnek különösen kedves - ott a magyar trikolor :)

    VálaszTörlés