2013. április 17.

BLOGKÓSTOLÓ 8. - Mindent bele csorba :)


Nagyon bátor voltam és jelentkeztem a Blogkóstoló legújabb fordulójára, ahol a sorsoláson Kati blogját kaptam. A kóstoló lényege, hogy a kisorsolt blogból kell (lehet akár többfélét is) főzni. Nem ismertem még a  blogot, ezért végignéztem az egészet és kigyűjtöttem jópár receptet, melyeket mindenképpen el fogok készíteni előbb-utóbb. Rengeteg hasznos tippet kaptam és nagyon tetszett Kati blogja.

Mivel egyrészt nagyon szeretem a leveseket, másrészt valami eddig sosenemet akartam főzni, a választásom a csorbára esett, egész pontosan a "mindentbele" csorbára. Csak azt nem tudtam, honnan fogok lestyánt szerezni, ami majd megsavanyítja a levesem. Az élet persze ezt is elrendezte: a múlt hétvégén vendégségbe mentünk a kolléganőmhöz, és meséltem neki a "nagy feladatomról" és hogy márpedig nekem el kell készítenem ezt a csorba levest. Erre ő elővett a mélyhűtőből egy levesadagnyi igazi erdélyi lestyánt és a kezembe nyomta! :)

A recepten annyit változtattam, hogy a cukkinit kihagytam belőle.. ugyan megvettem, de aztán valahogy mégsem tettem bele.. vettem viszont erdei gombát, hogy majd helyette, aztán a végén a mélyhűtőben felejtődött..
Egyébként azon mosolyogtam magamban a boltban, hogy ez elvileg egy mindent bele leves, az ember körülnéz otthon, és beleteszi amit talál/gondol.. én meg a telefonomon nézegetem itt a hozzávalók listáját.. :)
Még annyi, hogy lestyánecetem aztán végképp nem volt, úgyhogy azt pedig egy kis alma- és sima ecet keverékével helyettesítettem.. kóstolgattam (elvégre ez egy blogkóstoló) és amikor megfelelt az ízvilágomnak, akkor késznek ítéltem. Az én levesem ugyan nem lett olyan fehéres színű, mint Katié, de végül is ez életem első csorbája, nem kell hogy tökéletes legyen..
Kati, biztosan én vagyok a tudatlan, de én bizony nem tudom, hogy mi az a tejespaszuly? Na, az is kimaradt, de ha segítesz esküszöm legközelebb beleteszem! :)
Köszönöm, igazán ízletes leves lett, egy pici tejföllel nekem nagyon ízlik!





6 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Végülis minden főzéshez kell egy kis bátorság :)

    VálaszTörlés
  2. Szia, csak gratulálni tudok, csodaszép lett a levesed színe, a tied a jó szín, nem az enyém, az enyém éppen azért lett egy kicsit fehér, mert a krumpli kicsit szétfőtt benne:) Úgy tökéletes ahogy van a tied:)
    A tejespaszuly amikor már megszemzett a paszuly, ki lehet bontani, de a szemek még nem kemények, fejcsenpaszulynak is mondják nálunk, másként nem tudom, hogy nevezik.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm az ösztönző és elismerő szavakat! :)
    Kati, akkor jól gondolom, hogy ez az a nagyszemű gyenge fehérbab, amit a zakuszkába is tesztek? Mert arra gondoltam először, csak nem voltam biztos benne..

    VálaszTörlés
  4. Nézz be hozzám kérlek, találsz valamit!

    VálaszTörlés
  5. Kérlek nézz be hozzám is, ide http://legyunkeszsegesek.blogspot.ro/2013/04/dijeso-nalam-is.html#.UXpn-koQPis
    :)

    VálaszTörlés
  6. Kati volt az én párom valamelyik előző Blogkóstolóban. Kinéztem én is a csorbáját, szeretem ezeket az erdélyi ételeket. Nagyon guszta lett a levesed!

    VálaszTörlés