2014. február 3.

Rozmaringos kacsacsomb


Legtöbbször ezek a fűszereket használom a kacsához, annyira ízlik hozzá a rozmaring, hogy inkább nem kísérletezek.. Természetesen a friss fűszernövény a legjobb hozzá, de mivel még van valamennyi a Bosznia-Hercegovinából hozott szárított növényből, legtöbbször azt használom, mert nagyon erőteljes íze van, hiába, nem a bolti cserépből, hanem egy igazi mediterrán kertből való.. :) először próbáltam kicsit alacsonyabb hőfokon párolni a húst és azért is írom le a receptet, mert sose lett még ilyen finom puha. Persze ha kacsáról van szó, nem tudok mást tenni csak rajongani.. :)

Hozzávalók:
kacsacomb
frissen őrölt só és bors
rozmaring

A kacsacombokat beirdalom és fűszerezem, majd kb 1 órára a hűtőbe teszem, hogy a fűszerek jól átjárják. Sütés előtt forró serpenyőben kérget pirítok a húsokra, majd 175°C-ra előmelegített sütőben a serpenyőben kisült zsírban, alufóliával lefedve 1 óra 20 percet sütöm. Ezután fedő nélkül, sűrűn forgatva és a zsírjával locsolgatva még kb 20-25 perc alatt pirosra sütöm. Krumplipürével és párolt káposztával az igazi.

2 megjegyzés:

  1. Kedves webmester,

    Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.osszesrecept.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Tünde
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés
  2. Babázás után/előtt/közben nézz be hozzám, kérlek: http://muskatlibufe.blogspot.hu/2014/07/vandordij-liebster-award.html

    VálaszTörlés