2013. október 10.

Krumpli fűszernövényekkel


Ennyit sikerült megörökítenem a nagy családi szülinapi kajálásból.. Amit nem sikerült és a legjobban sajnálok az életem első sült süllője..  DE ami megnyugtató, hogy van még egy a mélyhűtőben.. ÉS nemsokára sorra kerül..

Ezt a köretet Janika barátomtól tanultam egy vendégség alkalmával, amikor is bacon szalonnába göngyölt szűzérmével ettük.. még mindig itt van az íze a számban. A titok a fehérbor belecsempészésében rejlik. egyrészt.. szerintem..

Hozzávalók:
krumpli
só, bors
olívaolaj
friss fűszernövények
(most: oregánó, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, petrezselyem)
fehérbor

Kivételesen nem írok mennyiségeket, mert ízlés dolga. Én adtam neki mindenből rendesen! :)
A krumplit meghámoztam és nagyobb kockákra vágtam. Frissen őrölt sóval és borssal szórtam meg, meglocsoltam olívaolajjal, beledobáltam a fűszernövényeket és kézzel összeforgattam. Fehérbort öntöttem alá, letakartam alufóliával, majd 200 °C-on kb 45 percig sütöttem. Ekkor levettem a tepsiről a fóliát, kicsit feljebb tekertem a hőfokot és kissé (nagyon - ahogy tetszik) megpirítottam a tetejét. Ekkora a fehérbor már elpárolgott alóla, de kellemes, fűszeres aromáját hátrahagyta. Mivel mostanában csípősbecsípődésem van, legközelebb biztosan kap még egy kis chillipaprikát is.. :)

1 megjegyzés: