2013. augusztus 28.

Hurrá nyaralunk - avagy a helyi és az otthoni ízek egy tányéron..

Vagy mondhatnám úgy is, hogy a hazai sült oldalas esete a helyi marináddal.. mindegy.. a végeredmény ugyanaz.. mindenhol egyfolytában eszünk. Amikor 3 csajszi elmegy 800 km-re nyaralni, vajon hova vezet az első útja? Nem, nem az autószerelőhöz (oda a második útja vezet..), hanem természetesen a helyi piacra.. ahol a napi fügeadag mellett friss zöldségeket szereztünk be, fűszereztük ahogy itt szokták, és az apartmanban fellelhető összes felszerelést felhasználva, az otthonról hozott sült oldalassal tálalva jóízűen elfogyasztottuk.


Tavaly, amikor itt jártam, hazaérve már próbálkoztam az itteni marinádot reprodukálni, finom volt, de nem volt ugyanolyan, mint itt, ezért most biztosra mentem és elmondattam a receptet, sőt.. 4 napja minden nap mindenre ezt tesszük, vigyázat, függőséget okoz..

Fokhagymás marinád hozzávalók:
olívaolaj
fokhagyma
petrezselyem
rozmaring
só, bors
citromlé

A fokhagymát késsel és nem a nyomóval apróra kockázzuk és ízlés szerint a többi hozzávalóval ízesítjük. Ahogy fogy folyamatosan "utántöltjük".. zsemlére, halas ételekhez, párolt zöldségekre, nyers zöldségekre, sajt mellé, és ahogy már mondtam sült oldalasra bárhol, bármikor.. a petrezselyem amúgy egész jól elveszi a fokhagyma erejét, ízét, de engem az sem zavar túlságosan.. :)


2 megjegyzés: