2013. július 14.

Joghurtos céklasaláta

Pénteken ellógtam egy órára az irodából és kimentem anyuékkal a piacra csak úgy körülnézni. Az az igazság, hogy málnaszörpöt és uborka relish-t szeretnék készíteni és gondoltam körülnézek málnaár ügyben. Háát.. lehet mégsem lesz málnaszörp, mert sajnálom a horror áron lévő málnát szörpnek felhasználni, mikor frissen a legfinomabb.. meg is ettem egy kisebb dobozzal nézelődés közben. Az uborka az rendben lesz, sőt azóta találtam itthon zellermagot is, ami kell a relish-hez, szóval ez a projekt talán még a jövőhéten sorra kerül.. de előtte el kell készítenem a feketeribizli lekvárt, mert azt meg nem bírtam otthagyni.. és mert az az igazi az amerikai palacsintára (és nagyon halkan megjegyzem, hogy nálam a bundáskenyérre is..) szóval zajlik az élet.. én meg össze-vissza beszélek, bogozzátok ki.. :)

Ennek az egész bevezetőnek annyi köze lenne a céklasalátához, hogy a piacon nem bírtam elmenni a friss, apró, édes jégcsapcékla mellett, amit egy néni árult és látszott rajta, hogy aznap reggel szedte ki a földből, rajta volt még a levele is. Én nagyon szeretem a cékla-répa-alma nyers párosítását kis citromlével és mézzel, de nemrég hallottam a joghurtos verziót és beégett az agyamba.. márpedig ilyenkor nincs megállás.. tegnap addig mentem, amíg nem kaptam natúr Cserpes joghurtot hozzá (ilyenkor bezzeg csak gyümölcsös van mindenhol). Megérte az utánajárás, mindenképpen valami jó krémes joghurt illik a zöldségekhez, nagyon finom lett a végeredmény! és színe, na az meg extrém kategória, nem? :)


Hozzávalók:
1 cékla
1 nagy sárgarépa
1 nagy alma
2,5 dl joghurt
só, bors

A zöldségeket a káposzta reszelőn (nokedliszaggató hátulján) lereszelem, picit sózom, borsozom és összekeverem egy Cserpes natúr joghurttal. Jól lehűtve tálalom a nyúlsült mellé.. vagy magában.. esetleg pirítós kenyérre.. lehet variálni! Finom és egészséges.


4 megjegyzés:

  1. Eddig én is simán céklából, meg almából csináltam a céklasalit, de legközelebb ezt is kipróbálom :)

    VálaszTörlés
  2. A salátát kipróbálom - meggyőztél :) A "mese" előtte pedig jóóóóó

    VálaszTörlés
  3. Válaszok
    1. Még nem, de jó ötlet, köszi.. talán nem néznének annyira furcsán, ha lekvárt kennék rá.. :)

      Törlés