2013. május 1.

Kucsmagomba

Nemrég kaptam egy adag frissen szedett kucsmagombát. Már egy ideje nézegetem a különböző recepteket, ezért kétféle étel is készült belőle.. ez már vagy másfél hete volt.. a recepteket most beteszem a "gyűjteménybe", nehogy véletlenül elfelejtődjön.. a kucsmagomba nagyon finom tavaszi erdei gomba, én még sosem szedtem, sosem ettem.. pont itt volt az ideje! :)


Kucsmagomba krémleves turbolyával
Hozzávalók:
 1 evőkanál olívaolaj
 1 kisebb vöröshagyma
20 dkg kucsmagomba (szárak, sérült darabok)
 6 dl víz
1 evőkanál házi ételízesítő
 só, bors
2 dl tejszín
 1 kiskanál liszt
1 kis csokor turbolya

Az apróra vágott hagymát megpároltam az olajon, hozzáadtam a gombát, felöntöttem a vízzel és megfőztem. Én a turmixgépbe szoktam a krémleves hozzávalókat átönteni, mert nem szeretem a botmixert, ilyenkor szoktam a fűszereket, lisztet, tejszínt is hozzátenni, összeturmixolni, majd a fazékba visszaöntve újra felforralni. Az apróra vágott, kellemesen ánizsos ízű turbolyát szinte a legvégén tettem bele. Nagyon finom lett. Még sosem használtam turbolyát, nagyon különleges lett tőle a krémleves íze.


Kucsmagomba fehérboros mártással 

Ezt a receptet Markánál láttam és egyből beleszerettem. Mindenféleképpen nézzétek meg nála, mert a képem nem sikerült túl jól.. és nem tudom (nem is akarom) olyan étvágygerjesztően leírni, ahogyan ő. Azt hiszem akkor döbbentem rá, amikor ezt a receptet olvastam nála, hogy nekem is kell kucsmagomba.. A recept nagyon jó, tényleg nagyon finom volt, érdemes kipróbálni. Köszönöm Marka! :)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett az első kép!!!!!! Tetszik! Kucsmagombát még nem ettem, de már remélem nem várat magára sokat.

    VálaszTörlés
  2. Jaj, de örülök, hogy ízlett :-) És köszönöm az ajánlót, nagyon kedves vagy!

    VálaszTörlés
  3. Köszönetem! http://erdokostolo.blogspot.hu/2013/05/koszonet-blogdijert-es-adom-is-tovabb.html

    VálaszTörlés
  4. Szia! Nézz be hozzám, kérlek, vár Rád egy staféta! Köszönöm

    VálaszTörlés