2012. november 19.

Csokoládé iskola

A múlt héten megtanultuk (avagy próbálkoztunk megtanulni) a lényeget a bonbonkészítésről. Emlékezet frissítésként magamnak meg akit érdekel hogy mi is következik a mi után..

az alapanyagok..


a kakaóbab ami tök..


és a magja ami a bab..


eszközeink a teljesség igénye nélkül..


olvasztott csoki hőmérsékletet mérünk..


temperálunk (bizony..)..


hüvelyezünk (előtte hajszárító)..


kiverünk (a légbuborékokat..)..


majd kiöntjük (a legjobb rész..)..


körbetakarítjuk a formát..


meg a munkaasztalt..


ezután fejjel lefelé leborítjuk pár percre a formát az asztalra, majd mehet a hűtőbe.. na erről az egyről nemhogy tíz, de egyetlen képet sem találtam.. 


bekeverjük a tölteléket..


és habzsákkal betöltjük a formába..


ismét hajszárítózunk, majd talpalunk..


végül megint hűtő, majd egy hirtelen mozdulattal kiboríthatjuk az elkészült műveket azután, hogy egy erőteljes mozdulattal (még fejjel fölfelé) odaütjük az asztalhoz.. kész..




A videobeszámolót köszönjük barátosnémnak, aki mindenkit felülmúlva volt az este alatt egyszerre nyakig csokis.. egyszerre a legjobb videós.. és operatőr.. feltétlenül kattintsatok rá! :))))))

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néznek ki. Imádom a csokit, a bonbont. Épp a hétvégén voltam feltölteni a csokisfiókot, akkor olvastam erről: http://2.ly/qwXG Ha vásároltok, érdemes képben tartani.

    VálaszTörlés
  2. Olyan egyszerűnek tűnik így ahogy te leírtad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egyébként egyáltalán nem bonyolult.. azt gondoltam a bonbongyártás valami varázslat, de nem! :)

      Törlés
  3. videóbeszámoló itt:
    http://www.facebook.com/photo.php?v=3602139306911&set=vb.1676454854&type=3&theater

    VálaszTörlés