Ezt a pogácsareceptet karácsonyra kaptam, miután majdnem egy egész adagot megettem egy vendégségben. Legközelebb süssek magamnak.. :) Az alaptészta lényege, hogy a hozzávalók (liszt, túró, vaj) mennyisége azonos, minden mást lehet variálni pl füstölt sajttal, szezámmaggal, köménymaggal is meg lehet szórni akár a tetejét, ki hogyan szereti. Én legközelebb egy pici sütőport is bele fogok gyúrni és legalább háromszor fogom meghajtogatni. Érdemes egyszerre nagyobb adagot begyúrni, mert az elkészített (hajtogatott) tésztát le lehet fagyasztani és akkor tényleg villámgyorsan ki lehet sütni ha hirtelen vendégek jönnek.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg vaj
só
1 tojás sárgája
kb 20 dkg reszelt sajt
Pogácsaszaggató híján egy lisztezett kisebb pohárral kiszaggatom a pogácsákat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom őket.
Végül 200 C-os sütőben pirosra sütöm és jöhetnek is a vendégek!
Az lenne a kérdésem, hogy ez tehéntúróból vagy juhtúróból készült?
VálaszTörlésTehéntúróból, de szerintem juhtúróból is kiváló. Ha a juhtúró érdekel nézd meg a juhtúrós perec bejegyzést, az egy elronthatatlan, bevált juhtúrós süti, szinte minden alkalomra azt sütöm! :)
TörlésElkészítve, nagyon jó lett, nagyon szerettük :) Köszönet a receptért! http://kataakonyhaban.blogspot.ro/2013/09/turos-sajtos-pogacsa.html
TörlésÖrülök, hogy ízlett, legközelebb én is kipróbálom juhtúróval! :)
Törlés