2013. január 22.

Pecsenyehús zsírjában


Még sosem sütöttem pecsenyehúst, hát itt volt az ideje.. anyutól kaptam a telefonos instrukciókat.. akkor most ez az ő receptje? lehet, de az én dokumentációm..

Hozzávalók:
kb 70 dkg pecsenyehús
1/2 liter zsír
kb 2 dl víz
1 db vöröshagyma
1 fej fokhagyma

Megmondom őszintén nem mértem le a húst, mert nem is akartam dokumentálni, csak ahogy tettem-vettem a narancsokkal és egyebekkel a konyhában elcsattant pár fénykép. Innentől egyenes út vezetett..
Szóval a nagyobb húsdarabokat jól besóztam, majd a felolvasztott házi disznózsírba tettem a feldarabolt hagymával, a fokhagyma gerezdekkel és a vízzel. Először lefedve puhára pároltam, majd fedő nélkül gyakran forgatva pirosra sütöttem. Edénybe szedtem, ráöntöttem a zsírját, lehűtöttem. Ennyi. Azt hittem bonyolultabb.


1 megjegyzés:

  1. Húúú...kész vagyok, mindig így készítjük mi is, és imádjuk! Mennyei sült! :)

    VálaszTörlés