Szóval itt a recept, amit az előbb ígértem. Anyutól tanultam, és eddig mindenki csak nézett, amikor szóba került, hogy hogy kerül ecet a spenótba. Hogy hogy hogy? Hát így:
Hozzávalók:
1/2 kg friss spenót
2 evőkanál libazsír
3 teáskanál liszt
2 gerezd fokhagyma
kb 2 dl tej
só, ecet (kb 3 evőkanál)
A megmosott és megtisztított spenótot - a leveleket egészben hagyva - megfőzöm, majd kinyomkodom. A zsírból, lisztből és fokhagymából világos rántást készítek, felöntöm a tejjel, csomómentesen elkeverem, majd ezzel, plusz annyi vízzel, amennyire hígan szeretném felöntöm a spenótleveleket és felforralom. Sóval és ecettel ízesítem, tükörtojás és egy zsemle megy hozzá.
Hát én nem csak az eceten a libazsíron is meglepődtem!:)De kipróbálom!
VálaszTörlésTimi, lehet olajjal is a rántást nyugodtan, nekem most így sikerült.. :))
VálaszTörlésSzép lett a tojásod! Nekem mindig szétfolyik... :)
VálaszTörlés