Ez kivételesen nem két adag, hanem legalább négy. Fél órás vacsora, viszont állni kell fölötte, mert folyamatosan kavargatni kell. Cserébe viszont finom és nagyon laktató. Ha nem lett volna a maradék csirke, akkor még gombát és brokkolit tettem volna bele.. és ha nem lett volna itthon a füstölt sajt, akkor lementem volna parmezánért. Az biztos, hogy ha csak zöldséges rizottót készítek, akkor mindenképpen parmezánt teszek bele. Szemeztem még a pulton várakozó medvehagymával, amit tegnap kaptam, de nyuszika megvétózta.. most gondolkozhatok mit csináljak belőle valami gyors és egyszerűt, mert időhiányban szenvedek a héten és szombatig nem bírja ki szegény..
Hozzávalók:
25 dkg rizottó rizs
5 dkg vaj
3 evőkanál olívaolaj
1/2 kaliforniai paprika
2 db sárgarépa
20 dkg maradék sült csirke
3 dl zöldség alaplé
kb 4 dl víz
só, bors
10 dkg füstölt sajt
A vajat és az olajat összemelegítem, majd beleteszem a rizst és kicsit megpirítom. Felöntöm az alaplével, beledobom az apróra vágott zöldségeket, befűszerezem és elkezdem főzni. Ahogy a rizs "megissza" a vizet, több részletben pótlom. A zacskóra 20 perc főzési idő volt írva, annyi elég is volt. Az utolsó 2 percben belekevertem a szintén apróra vágott sült csirkehúst, hogy átmelegedjen. A tetejére kicsit ráolvadt a sajt.. és még világos volt, szóval egész jó lett a kép.. remélem..
Szép lett a kép! Tetszik a recept is ! De mi az a zöldség alaplé?? :)
VálaszTörlésLeveskocka helyett használhatjuk (mert az tele van sóval), lehet boltban is venni (ez most az volt - kipróbáltam), de lehet előre is készíteni mindenféle alapleveket és lefagyasztani későbbre. Ezt majd ki is szeretném próbálni akár együtt is ha van kedved!:)
VálaszTörlés