2012. április 26.

Meggyes pite

Ma rámszóltak, hogy most már írjak valamit. Igazából megint legalább öt dolog van félbehagyva azóta, hogy utoljára írtam.. kicsit összecsaptak a fejem fölött a tennivalók.. itt van ez az edzésterv.. meg a Befőzünk csoport (erről még később bővebben).. szóval végre süt a nap, nálam meg közben havazik.. na mindegy, nem panaszkodom! :)
Ezt a receptet azért teszem közzé, mert 2-3 napig is eláll, finom piskótatészta és mert a házi meggyel tényleg nagyon finom. Amúgy az eredeti recept a már máskor is emlegetett Horváth Ilona szakácskönyvben megtalálható a a meggyes lepény címszó alatt.


Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg vaj
4 tojás
15 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
1 üveg házi felezett meggy

A vajat habosra keverem a cukorral, egyenként hozzákeverem a tojások sárgáját, majd a habbá felvert tojásfehérjét. Végül hozzászitálom a lisztet, meg a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, belenyomkodom a lecsepegtetett meggyet és 200 C-ra előmelegített (légkeverés) sütőben 25 perc alatt megsütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése