Hozzávalók:
1,7 kg lilahagyma
30 dkg barnacukor
30 dkg nyírfacukor
1 teáskanál só
4 babérlevél
10 db szegfűszeg
2 dl balzsamecet
4 dl száraz vörösbor
A hagymát félkarikára vágtam, majd összekevertem a cukrokkal és fűszerekkel. Kicsit állni hagytam, mert nem fértem a tűzhelyhez a nagy fazékkal, kb 40 percet pihent, ezután kevertem hozzá a bort és a balzsamecetet. Nagy lángon felforraltam, majd időnként megkevergetve lassú tűzön főztem kb 2,5 órát, amíg a leve elpárolgott, besűrűsödött és szép fényes nem lett. 7 db 2 dl-es üveg lett belőle (ebből csak egyet tudok megmenteni magunknak). Kacsamellet fogok hozzá sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése