Hozzávalók:
1 kg csirkeláb
1 db nagy csontos csirkemell
2 db csirkecomb
2 db sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál só
2 babérlevél
15 szem egész feketebors
1 szelet citromhéj
Elkészítés: a hozzávalókat egy nagy fazékba kétszer annyi vízzel, mint a hús súlya felteszem főzni, amikor itt az ideje lehabozom, azután kb 3 órát főzöm. A husok "javát" (a szín főtt húst) kockára vágom, 1-2 szelet répát is rájuk teszek és felöntöm a tiszta konyharunán átszűrt lével.
Ez az első csirkekocsonya próbálkozásom, legközelebb teszek még bele egy kis füstölt pulykahúst, és még legalább 2 gerezd fokhagymát. Egyébként finom lett így is.. de úgy már majdnem igazi kocsonya lesz..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése