Nekem mondjuk nem minden csíra finom.. ezért most leírom a tapasztalataimat, aztán majd mindenki eldönti melyiket.. de mindenképpen..
A hatásokat a csomagolásról másoltam ide, nem árt ha tudjuk mi mire jó. Én például nem is gondoltam volna, hogy a csírák ennyire egészségesek..
A hatásokat a csomagolásról másoltam ide, nem árt ha tudjuk mi mire jó. Én például nem is gondoltam volna, hogy a csírák ennyire egészségesek..
Zsázsacsíra: a leírás szerint 2-4 nap alatt kicsírázik, ez 2 napos volt amikor a fotó készült, de nem tudtam eldönteni, hogy jó-e, így hagytam még egy napot.. nekem nem nagyon ízlett, mert túl keserű volt az íze.
Hatása: általános immunerősítő, enyhe vízhajtó, izomgörcsoldó, gyulladáscsökkentő.
zsázsacsíra |
Vöröshagyma csíra: kb 1 hét alatt csíráznak ki az apró fekete "magok". Nagyon gyenge, nagyon finom snidling íze van. És nagyon dekoratív az egyszerű zsíroskenyéren..
Hatása: gyulladáscsökkentő, vértisztító, enyhíti a gyomor és bélpanaszokat.
vöröshagyma csíra |
Lucerna csíra: a leírás 7 napot írt, de én 4 nap múlva már késznek ítéltem. Finom édeskés fű ízű csíra. Krémsajtos kenyérrel és aszalt paradicsommal jó kis vacsora.
Hatása: rostanyaga serkenti az emésztést, növényi hormon tartalma a női megbetegedések ellen hat, a benne lévő szaponin zsírbontó hatású.
lucernacsíra |
Folytatás következik, ugyanis az előbb elindítottam a mungóbabcsíra nevelést.. ami állítólag mindent ver.. szóval majd jelentek! :)
mi van a mungóbabbal?
VálaszTörléselkészült, finom volt, lesz bejegyzés.. idővel
VálaszTörlés