Egész nyáron azt hallgattam az "új" barátaimtól, hogy a sült szilva így, meg a sült szilva úgy, meg ki és mikor falta fel mások elől az egészet..
és tényleg.. először nem hittem el.. aztán rájöttem milyen gyorsan (el)fogy ha nem vagyunk elég gyorsak..
Hozzávalók:
szilva
fahéj
dió
méz
A recept nagyon egyszerű. A szilvákat megfelezem, kiszedem a magját, megszórom őrölt fahéjjal és a közepébe egy negyed vagy fél diót teszek. Megcsorgatom a tetejét mézzel és 200 C-os sütőben kb 25-30 perc alatt megsütöm. Akkor jó, ha levet ereszt amit ki lehet a végén kanalazni a tepsiből. Nem kell alá sütőpapír. Én fenyőmézet tettem rá, a képen látható a sorokon a csorgatás. Utólag kicsit kevésnek találtam ezt a mennyiséget, de így is nagyon finom lett.
Sütés előtt:
Megsütve:
és úgy lett volna az igazi, ha lefotózom az üres tepsit ide a végére.. :)
nyammmm
VálaszTörlésElkészítettem:
VálaszTörléshttp://kataakonyhaban.blogspot.ro/2013/08/mezes-dios-sult-szilva.html
Szuper ötlet, nagyon ízlett, köszönet a receptért! :)
örülök, hogy ízlett, valóban nehéz kivárni, amíg kihűl..
Törlés