Azért jó amikor az ember beállt nyakkal és fél oldallal otthon fekszik, mert így van egy kis ideje egyrészt pótolni az elmaradásait.. másrészt újra megtanulni a vakon gépelést.. mert fekve aztán nem sokat lehet látni a billentyűkből.. nem panaszkodom csak szerettem volna ma dolgozni.. befőzni.. meg három kacsát szétbontani és fagyasztani.. helyette fekszem, ami jó lenne.. ha nem fájna..
Ezt a receptet azért szeretem, mert bár elsőre úgy tűnhet, hogy a hozzávalók nem fordulnak meg egy átlagos háztartásban (tényleg nem), viszont elég könnyű őket beszerezni, eltarthatók (a fiókban illetve a fagyasztóban) és a legfontosabb, hogy villámgyorsan különleges és laktató vacsorát (és másnap ebédet) lehet varázsolni belőlük. A receptet a barátnőmtől kaptam, aki egyszer ezzel várt egy vendégség alkalmával és ezt azóta is emlegetem.
Mostanában tervezzük a húgommal a recept megreformálását tengeri herkentyűs változatra.. és akkor majd szervezek egy jó kis vendégséget a barátnőmnek..
Hozzávalók:
fél csirkemellfilé
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
1,2 l víz
1 leveskocka
1 zacskó Tom Ka paszta
1 dl kókusztej
1 zacskó fagyasztott thai wok zöldség
1 zöldcitrom
esetleg még chili paprika
Akik nem ismerik ezt a pasztát, azoknak elmondom, hogy egy ez egy intenzív ízű, elég csípős, zöldcitromos (és gondolom még rengeteg más fűszer van benne) fűszerpaszta, ez adja meg a leves alapvető thai jellegét és ízét, és ezért nem is kell más bele. Hipermarketekben a nemzetközi konyha részen lehet beszerezni. Érdemes.
király a kép! valaki segített? ;-)
VálaszTörlés