Tavaly, amikor itt jártam, hazaérve már próbálkoztam az itteni marinádot reprodukálni, finom volt, de nem volt ugyanolyan, mint itt, ezért most biztosra mentem és elmondattam a receptet, sőt.. 4 napja minden nap mindenre ezt tesszük, vigyázat, függőséget okoz..
Fokhagymás marinád hozzávalók:
olívaolaj
fokhagyma
petrezselyem
rozmaring
só, bors
citromlé
A fokhagymát késsel és nem a nyomóval apróra kockázzuk és ízlés szerint a többi hozzávalóval ízesítjük. Ahogy fogy folyamatosan "utántöltjük".. zsemlére, halas ételekhez, párolt zöldségekre, nyers zöldségekre, sajt mellé, és ahogy már mondtam sült oldalasra bárhol, bármikor.. a petrezselyem amúgy egész jól elveszi a fokhagyma erejét, ízét, de engem az sem zavar túlságosan.. :)
Már megérte ma felkelni! Viszem a marinádod, készíthetsz újat :) köszönöm
VálaszTörlésNem fogod megbánni, egészségetekre! :)
VálaszTörlés