Sütőzacskóban sült (bocs.. folyamatos időhiányban szenvedek) gyorsvacsora finom háztáji kacsából. Egy szerencsés jelentkező (a záróbizottság oszlopos tagja) még ma is megebédelt belőle.. :)
Hozzávaló fűszerek:
só
bors
chilipehely
rozmaring
pici olívaolaj
A fűszereket először olaj nélkül összetörtem/kevertem a mozsárban, majd annyi olívaolajjal öntöttem fel, hogy kenhető massza legyen belőle. Ezt kentem rá a beirdalt és kicsit besózott kacsacombokra, majd sütőzacskóban 200 c-on először kb 1 óráig, majd a zacskót kivágva még kb 20 percig sütöttem. Ezalatt megfőztem az édeskrumplit és a kacsa zsírjában serpenyőben még kicsit összeforgattam.
Óóóó - nagyon szépek - legközelebb kipróbálom a sütőzacskót!
VálaszTörlésKöszönöm!:) gondolom látni fogom hogy sikerült ;)
Törlés