kaptam igazi erdélyi apró szemű illatos áfonyát, ebből készült lekvár..
Hozzávalók:
4 kg áfonya
80 dkg cukor
4 citrom leve
2 dzsemfix
Az áfonya kevés cukorral összekeverve, levet eresztve érkezett és mivel nem voltam itthon két lépésben készült el. Anyu belecsavarta a citromok levét, majd felfőzte és betette a hűtőmbe. Másnap amikor megérkeztem persze nem láttam, hogy a lábas a hűtőmben figyel.. (sűrűn nyitogatom mostanában a hűtőt..) Nem maradt sok dolgom, csírátlanítottam az üvegeket, beletettem a lábasba még egy kis cukrot meg a dzsemfixet és újra forraltam, majd beüvegeltem a lekvárt. Mit gondoltok, mit kap a család a segítségért cserébe? :)
nade hol a fotó?
VálaszTörlésöööö.. hétfőn csinálsz? :)
VálaszTörlésde csak ha kóstolhatok is. drága lesz az a fotó! ;-)
VálaszTörlésoké, akkor lazac helyett lekváros kenyeret eszünk, jó? ;)
VálaszTörléssirály. esetleg lehetne ilyen sorrendben?
VálaszTörlés