2012. július 30.

Áfonya lekvár

Lassan elfelejtek főzni.. annyi a befőznivaló, hogy nem marad idő másra.. sőt, minden befőznivalóra sem..
kaptam igazi erdélyi apró szemű illatos áfonyát, ebből készült lekvár..

Hozzávalók:
4 kg áfonya
80 dkg cukor
4 citrom leve
2 dzsemfix

Az áfonya kevés cukorral összekeverve, levet eresztve érkezett és mivel nem voltam itthon két lépésben készült el. Anyu belecsavarta a citromok levét, majd felfőzte és betette a hűtőmbe. Másnap amikor megérkeztem persze nem láttam, hogy a lábas a hűtőmben figyel.. (sűrűn nyitogatom mostanában a hűtőt..) Nem maradt sok dolgom, csírátlanítottam az üvegeket, beletettem a lábasba még egy kis cukrot meg a dzsemfixet és újra forraltam, majd beüvegeltem a lekvárt. Mit gondoltok, mit kap a család a segítségért cserébe? :)

5 megjegyzés: