Csakis a díszítés miatt.. és mert még elkaptam az utolsó fényeket az erkélyen.. legyen recept?
Megpróbáltam "elcsalni" a receptet és betenni egy linket, de sajnos nem találtam sehol, így hát nem úszom meg, hogy leírjam. A recept Stahl Judit Büntetlen örömök című szakácskönyvéből van, ugyanezzel a névvel, a recept pedig annyira jó, hogy semmit nem változtattam.
Bocs Timi, hogy csak most, gondolom már megfőzted a májat, legközelebb azért remélem kipróbálod.
És még annyival is tartozom, hogy kisribizliék nem éheznek, mert nyuszika főz a héten, sajnos előre nem tudja megmondani, sőt fényképet sem készít, de legalább kisribizli nem éhezik.. ha már sokat dolgozik..
Hozzávalók a palacsintához:
5 dkg vaj
1 nagy alma (25 dkg)
1 citrom
10 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál cukor
csipet só
frissen őrölt bors
1 dl tej
1 tojás
Hozzávalók a májraguhoz:
60 dkg csirkemáj
5 dkg vaj
1 teáskanál majoranna
só, bors
1,5 dl tejföl
1 dl tejszín
A recept nagyon egyszerű, fél óra alatt kész. Összekeverem a palacsintatésztát úgy, hogy az almát héjastul reszelem bele és a vajból kihagyok picit, ebben sütöm ki a mini (tenyérnyi) palacsintákat. A citrom héját kell belereszelni és nagyon picit még beletenni a levéből. A tészta persze sűrűbb lesz, mint a hagyományos palacsintatészta, így nem folyik szét, szépen bele lehet kanalazni a palacsintasütőbe. És mivel ez a köret lesz, nem kerül megtöltésre, olyan fél cm vastag mini palacsintákat kell belőle kisütni. Mehet bele bőven bors, jót tesz neki.
A májat csíkokra vágom és az olvasztott vajban megsütöm, a végén fűszerezem, tejfölözöm. A tejszín nem volt benne az eredeti receptben, csak maradt itthon a hétvégéről, én meg nem akartam kidobni.
A végén esetleg meg lehet szórni apróra vágott petrezselyemmel, ha éppen akad otthon, hát nálam nem akadt..
Legyen:)Merthogy ma véletlen vettem májat!:)
VálaszTörléskezdek aggódni... Kisribizliék a héten nem vacsoráznak?
VálaszTörlésIgen valóban elkészült már a máj!De mindenképp kipróbálom,nagyon jól hangzik!De megint sehol nem találom a heti menüt!:(
VálaszTörléshatározott fejlődés tapasztalható a tálalás és a fényképezés területén! gratulálok! :-)
VálaszTörlésnálunk a májat egyedül én szeretem, így elég ritkán csinálok (=soha), de a palacsintát kipróbáljuk. érzem, hogy nutellával is jónak kell lennie! :-)
VálaszTörlés