Avagy a világ egyik legegyszerűbb kajája, nem is blogbavaló, de az arányok miatt le kellett jegyeznem. Nálunk a "folyósabb" változat a nyerő a régi menza időket idézve. Én mondjuk nem szerettem anno a tejbegrízt a menzán és most már azt is tudom, hogy miért: mert nem csak tejjel volt készítve, hanem (gondolom) víz volt még benne.. ez most más.. ízlik..
A második próbálkozásom ez, most találtam meg a nekünk való arányokat, legfőbb kritikusom sem tudott (vagy nem mert?) belekötni.. :)
Hozzávalók:
5,5 dl tej
csipet só
2 evőkanál cukor
4 evőkanál búzadara
porcukor + kakaópor
A tejet a sóval és cukorral felforralom, ezután hozzáadom a búzadarát, majd folyamatos kevergetés közben újra felforralom. Ennyi.
Nálunk nincs itthon cukrozott bolti kakaó, ezért a régi hagyományos módon készült kakaót kevertem be. A múltkor fahéjas cukort tettem rá, azzal is nagyon finom volt. Én lapos tányérban szeretem, így hamar langyosra hűl és már lehet is enni.
De! Blogra való és én is imádom, pont az ilyen "nem kőkemény" változatot :) Én kakaóval, cukorral fahéjjal meghintve szoktam fogyasztani, de néha lekvárt is teszek a tetejére. Isteni!
VálaszTörlésA régi blogomon van egy másik változata, ami szintén mennyei:
VálaszTörléshttp://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/05/panirozott-grizkocka.html
Hát ez nagyon jó, mindenképpen kipróbálom, még soha nem hallottam róla.. a savanyú lekvárok pedig a kedvenceim! :)
Törlés